WSG2011 Team-NL Healthy Athletes Program

Vandaag doen we mee aan het healthy athletes program. Een programma waarbij de sporter op 6 onderdelen wordt getest. Het gaat hierbij om onder andere de ogen, het gehoor, de fitheid, voeding. Het is een programma waarbij Special Olympics Nederland vind dat iedereen aan mee moet doen.
Voorafgaand gaan we nog andere sporten bekijken. Om 09:00 uur zitten we met de handbballers en turners aan het ontbijt en om 10:15 uur vertrekken we met hun naar het Hellenikon stadion en zien daar dat Marco heel goed rijdt in de 10km tijdrit (4 rondes van 2.5 km). Hij zou een medaille behalen...
Hierna zijn we, na een aardige wandeling, bij het voetbal. We zijn er vanaf de start van de wedstrijd Nederland- Duitsland. Nederland wint in 2x 20 minuten mert 3-1 !!. De tafeltennissers gaan daarna na het Healthy athletes programma. Daarvooor gaan we met de tram naar het SEF stadion (waar we net de bus missen). Ik zie Teresa en hoor dat ze een gouden en bronzen medaille erbij hebben. Ik haal wat drinken en een banaan voor de sporters en wachten op de bus die ons bij het OAKA stadion brengt. Vervolgens gaan we met de bus naar HelExpo. Hier is het Healthy Athletes pogram. De spelers schrijven zich in en startenn met een aantal oortesten en ogentesten. Ondertussen loop ik bij de spelers rond en doe het nodige vertaalwerk en vul de gegevens van de spelers aan op de formulieren die ze krijgen. Ook ga ik met het kapotte gehoorapparaat van Tatjana naar de oortest en kan deze laten maken. In een vrij moment meld ik me ook snel aan (het programma is eigenlijjk alleen voor de sporters) en doe in ieder geval een oortest (ik versta vaak slecht als ik mobiel gebeld wordt.) Bij mij blijkt alles ok.
Bij sommige de andere spelers vindt men wel wat. Zo krijgt Geert waardebonnen voor een gehoorapparaat (links en rechts) en krijgt ook Tatjana een waardebon voor een nieuw gehoor apparaat en kan Tatjana een leesbril uitzoeken (die ze hopelijk over een paar dagen krijgt).

We stoppen met het programma om 18:45 uur aangezien onze bus om 19:00 uur gaat vertreken (de avond ervoor heb ik voor 5 personen een plek gereserveerd in deze bus). De bus komt iets later, maar zijn om 20:00 uur in het hotel waar we gaan eten.,

Tegen 23:00 uur kruip ik naar bed.

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 4 oktober 19:00 uur
Training schuivers
wo 4 oktober 19:00 uur
Training staanders
wo 4 oktober 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 5 oktober 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 6 oktober 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 10 oktober 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 10 oktober 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 10 oktober 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd