WSG2011 Team-NL divisioning mixed dubbel

Om 05:30 uur ontwaak ik door de wekker (het kloppen op de deur van handbalcoach (Ellen). Rob wordt wakker en doet snel de deur open. Jochem en Stephan zijn opnieuw niet wakker te krijgen. Uiteindelijk zijn beiden door Ellen wakker geschud en maken ze zich klaar voor de 2 wedstrijden die hen nog resteren. Even later klim ik ook mar uit bed om me klaar te maken. Ik loop even naar de andere kamers om te zien of Erwin, Geert, Marina en Tatjana klaar zijn. Marina is zojuist door het golfwagentje opehaald, Erwin is klaar en Geert zo goed als klaar. Ik check of ze alles aan hebben (toegangspas, oranje shirt, zwarte broek) en vraag of ze alles (batje, sportschoenen, bidon en handdoek) bij zich hebben. Dit blijkt het geval. We gaan naar het ontbijt. Iets over half 8 bemerkt Geert dat hij de medicijnen is vergeten.. Deze kan ie van mij nog wel ophalen. Minuten later blijkt dat Geert door de Stress niet meer weet waar hij heen moet. Ik begeleid hem naar het huisje (een tegenvaller is dat ook ik daarna al die trappen weer op moet). Hierna lopen we via de ontbijtzaal met Tatjana, Erwin en Marina richting de bus die er op dat moment aankomt en zijn tegen 09:00 uur weer bij het stadion. Na de coach meeting (waarbij vooral gehamerd werd op de service (het opgooien van de bal)) ga ik even met Marina naar de dokter vanwege het vervangen van een pleister op haar knie en een ingescheurde teennagel.
De dokter noemt me inmiddels The Flying Dutchman (en zo voel ik mij ook doordat ik vele dingen regel en overal en nergens ben de hele dag). Hierna ga ik met Marina terug naar de lounche room waar de overige spelers op me wachten. Ik speld bij allen de rugnummers op ... even later gaan we naar de staging area, waar Geert en Tatjana door mij aangemeld worden en hun plaats kunnen nemen op de voor hun gereserveerde stoelen (corresponderend met de tafel waarop ze hun eerste wedstrijd spelen). Marina en Erwin zitten inmiddels al op de tribune. Om 11:10 uur start de divisioning.

Divisioning mixed dubbel Tatjana Hinz / Geert Zeelte (26 koppels, 13 tafels) (11:10 - 12:10):

Geert en Tatjana weten te winnen van
Palestina
Verenigde Arabische Emiraten
Kazachstan

Ze verliezen echter van de teams uit
Hongarije
Bahrein (2x)
IndonesiŽ

Tijdens deze divisioning (11:55 uur) begeleid ik Marina en Erwin naar de staging area, zodat zij ook op tijd zijn voor de wedstrijden.
Inmiddels komen ook Esther en Iet binnen, die het ondanks de staking van het openbaar vervoer toch weer weten te redden om de wedstrijden te zien.

Divisioning mixed dubbel Marina v/d Zee / Erwin Stegeman (23 koppels, 12 tafels) (12:20 - 13:20):

Erwin en Marina zijn heel hoog ingedeeld, waardoor ze geen wedstrijden konden winnen. Ze speelden tegen:
een vrijwilligersteam
Japan
Kazachstan
IndonesiŽ
TsechiŽ
Duitsland
Zwitserland

Michel, Natascha, Rachelle (Special Olympics Nederland) en Carla (onze DAL (een grieks/nederlandse begeleidster)) zijn er ook en ook de wielrenploeg is komen kijken. Ik ga even met Natascha naar de lounche ruimte zodat ook de SON en DAL een lunch krijgen. Ondertussen probeer ik nog enkele verbeterpunten te ontdekken bij Marina en Erwin en probeer ik bij te houden tegen wie ze spelen en hoe ze spelen.
Vlak voor het einde van de divisioning gaat SON en DAL weg. Ze moeten meteen met de bus naar het hotel aangezien de ongeregeldheden in het centrum van Athene (waar hun verblijven) weer aanwakkeren. (om 16:00 uur schijnt er een referendum te zijn cq een beslissing worden genomen of Griekenland al dan geen geld / lening krijgt van de EU). Na de divisioning komt Erwin vol emoties naar de kant aangezien hij het heeeeel jammer vind dat ze alle wedstrijden hebben verloren. Hij word even getroost en gaan even later lunchen in de lounche room. Op de vraag aan Erwin: "Wil je graag met een mooie meid op de foto".... --> VRAAG MIRKO) begint hij weer iets te lachen. In de louncheruimte zijn een 7-tal vrijwilligster, ik bedenk me geen moment en stap erop af zodat ze met Erwin op de foto gaan.


De dag van Erwin is weer helemaal goed.


We gaan naar het skeeleren, waar ook de wielrenners zijn en zien nog net dat GertJan en Nico aan het rijden zijn. GertJan lijkt 4e te worden en Nico 3e. Er blijkt door Terese (de coach) een protest aangetekend te worden aangezien de nummer 1 meer dan 15% sneller reed dan tijdens de divisioning. Het protest wordt gehonoreerd (de scheidsrechters was dit ook al opgevallen), waardoor de winnaar werd gedeklasseerd tot de laatste plaats. Daarmee is een gouden en bronzen plak binnen (Jenneke bleek die morgen ook al goud (de 2e van haar) te hebben gewonnen).

Inmiddels ben ik op een min of meer illegale wijze bij de skeelers beland om een aantal foto's te schieten van de huldiging van Jenneke (aangezien de fotografe (Rachelle) op steil en sprong weg moest. Nonchelant loop ik naar het podium maar wordt uiteindelijk terug gefloten aangezien ik toch achter de boarding moet blijven. Met de opmerking naar de organisatie: "het was te proberen.... ga ik terug om me achter de boarding op te stellen. Tijdens de huldiging blijkt de batterij van mn camera leeg. Voor de zekerheid had ik een reservebatterij bij de hand, maar heb toch te weinig tijd om een goede foto te schieten...

Tegen 15:30 uur gaan we met de wielrenners met de bus terug naar het hotel. We zijn nog net niet weg en ik krijg een tel. van Teresa waar wij zijn en of we zo weg gaan. Het blijkt dat het skeelerteam ook klaar is voor vertrek. Ik houdt subtiel de buschauffeur aan de praat, waardoor ook zij meekunnen en niet nog een uur hoeven te wachten.

In het hotel aangekomen kan iedereen iets voor zichzelf gaan doen. In mijn geval ga ik naar de receptie om wat verslagjes te kunnen plaatsen op de website.Ik besluit geen gebruik te maken van de gratis internet verbinding (die is zo traag dat ik niks kan plaatsen op de website) maar kies voor een andere draadloze internet verbinding (8 euro voor 2 uur), die welliswaar ook traag is, maar waarmee ik de website wel kan bijwerken. We gaan met het hele team gezamelijk om 19:30 uur eten aangezien we om 20:30 even bij elkaar komen aangezien we allen een stuk taart krijgen via Teun van Ton (een jarige coach die in een ander hotel verblijft). Hij heeft even telefonisch contact met Teun en luidkeels zingen we voor hem.

Na de meeting gaan we naar de jongens, waar Nico weer een lekker bakkie koffie voor ons klaar heeft. Ik loop even later met Teresa naar de receptie. Ik meld ons team aan voor het Healthy Athletes Proram voor 30 juni en gaan bij een aantal andere coaches en spekers zitten die buiten op het terras zitten. Tegen 23:00 uur besluit ik richting bed te gaan. Op de kamer zijn de handballers (Jochem en Stephan) nog aan het ouwehoeren. Na het wassen en tanden poeten lig ik op bed en werk nog even aan een verslag...

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis