WSG2011 Team-NL divisioning heren enkel

Vandaag (26-06-2011) zaten we om 07:45 uur aan het ontbijt. Hier maakten we (voor alle zekerheid) ook alvast de lunch klaar voor het geval dit niet goed in het stadion geregeld zou zijn. om 08:15 uur stonden we klaar voor de bus, die met een half uurtje vertraging ging rijden, en een uurtje later waren we (ruim voor de hoofdcoachmeeting) in het stadion. Bij binnenkomst bij het tafeltennis (in het stadion is oa ook rollerskating ( skeeleren) en bocce (jeu de boule) maar dan met lichtere ballen) kreeg ik de indelingslijsten (Geert en Erwin zouden beide hun enkel spelen van 16:50 - 17:50 uur) . In de hoofdcoachmeeting werd gemeld dat men de divisioningsvorm had gewijzigd (i.p.v. het spelen van games speelde men nu 6 minuten. Bij winst zou men een tafel hoger opschuiven, bij verlies een tafel lager opschuiven). Mijn inziens een heel goed systeem. Dit werd ook bevestigd door de Duitse, Engelse en Ierse coach die ik die dag sprak. De tellers waren van een hoog niveau en ook waren er naast elke tafel een jurylid, die noteerde wat een speler wel en niet kon spelen om daarmee eventuele fraude te voorkomen.
De bovengenoemde coaches en ik deden nog wel een voorstel richting de organisatie om eventueel een tussenronde te spelen (bij de heren 30+ waren er bijvoorbeeld 3 ronden van een uur (om zodoende de 72 spelers te kunnen laten spelen op de 12 tafels), zodat de spelers qua niveau nog beter ingedeeld zouden worden.
Aangezien we zee van tijd hadden voordat beide sporters moesten spelen gingen we onder andere kijken bij het skeeleren. Helaas hebbenn we GertJan en Nico niet zien rijden, maar Jenneke echter wel.


De ouders van GertJan en Nico moedigen Jenneke aan


Om 16:30 uur stonden zowel Erwin en Geert klaar bij de Staging area (een ruimte waar de spelers 20 minuten voor de wedstrijden moeten melden en naar hun stoel gebracht werden) zodat ze beide om 16:50 uur uur konden starten met hun wedstrijden (7 wedstrijden van 6 minuten)

Erwin en Geert vlak bij de Staging Area (links)


Divisioning Erwin Stegeman (21 deelnemers, 11 tafels) (16:50 - 17:50):
Ronde 1: Tafel 09 Erwin wint van William Naughton (Ierland)
Ronde 2: Tafel 10 Erwin wint van een vrijwilliger (Griekenland) (er was een oneven aantal deelnemers)
Ronde 3: Tafel 11 Erwin wint van Geert Zeelte (Nederland)
Ronde 4: Tafel 11 Erwin verliest van Gyorgy Vadasz (Hongarije)
Ronde 5: Tafel 10 Erwin wint van Ruben Amora (Venezuela)
Ronde 6: Tafel 11 Erwin verliest van Gyorgy Vadasz (Hongarije)
Ronde 7: Tafel 10 Erwin verliest van Ruben Amora (Venezuela)

Divisioning Geert Zeelte (21 deelnemers, 11 tafels) (16:50 - 17:50):
Ronde 1: Tafel 10 Geert wint van Husam Almasri (JordaniŽ)
Ronde 2: Tafel 11 Geert wint van Mohammad Alhajeri (Koeweit)
Ronde 3: Tafel 11 Geert verliest van Erwin Stegeman (Nederland)
Ronde 4: Tafel 10 Geert wint van Ruben Amora (Venezuela)
Ronde 5: Tafel 11 Geert verliest van Gyorgy Vadasz (Hongarije)
Ronde 6: Tafel 10 Geert wint van Hendrikus Sleeuw (Monaco)
Ronde 7: Tafel 11 Geert verliest van Gyorgy Vadasz (Hongarije)

Tijdens deze partijen waren oa Esther en Iet aanwezig (die ik voor die tijd heb laten weten hoe laat Erwin en Geert moesten spelen). Ook Joop Sinnige (begeleider Tatjana) was door mij op de hoogte gebracht en bracht ook nog een bliksembezoek met de delegatie van De Brug (Groningen). Tatjana had toen de mogelijkheid om heet cadeautje aan Joop en zijn vrouw te overhandigen, wat erg werd gewaardeerd.

Meteen na de wedstrijden maakten we ons zo snel mogelijk uit de voeten om zodoende op tijd terug te zijn in het hotel. De bus hadden we echter net gemist, maar konden uiteindelijk om 18:45 uur vertrekken naar het hotel waar we om 20:00 uur waren. Gelijk konden we eten en om 21:00 uur was er weer een hoofdcoachmeeting (van de Team-NL coaches (tafeltennis, skeeleren, handbal, turnen en wielrennen) in dit hotel), waarbij we info uitwisselden over hoe eea ging en beter zou kunnen en kregen we indien noodzakelijk aanvullende info. Vandaag kregen we een coach kamerwissel door (waarbij de 3 handbal coaches in de kamer van oa mij zouden komen). De wielrencoaches verhuisden naar de kamer van de handbal coaches en ik zou naar de kamer gaan waar 3 handballers slapen (daar was nog 1 bed vrij). Meteen heb ik mn spullen gepakt om naar de handballers te gaan en werden de sleutels uitgewisseld met de handbal coaches. Ik spreek Geert nog even, hij blijkt een opgezwollen onderbeen te hebben. Teun zou nog even bij Geert langsgaan werd me verteld.

Ik werd hartelijk ontvangen door de spelers (Rob, Jochem en Stephan). Meteen daarna moest ik me naar de receptie begeven na een flinke klim vooraf. Tijdens deze klim belde Rob van der Zee om zich te laten informeren over de status van Marina. Nadat ik de bustijden weet loop ik weer terug om de spelers door te geven hoe laat we opstaan ontbijten en vertrekken. Tijdens het lopen bel ik ook het thuisfront. Ik heb een emotioneel gesprek vanwege alle drukte/stress en hele lange dagen. Ik zou bijna vergeten de tijdens aan de spelers door te geven en het gesprek word dan ook redelijk snel be-eindigd.

Terug op mijn nieuwe kamer loopt net een handbalcoach (Ellen) weg. Ze blijkt mijn bed te hebben opgemaakt. Na het poetsen van mn tanden, een verfrissende douche lig ik tegen 23:30 uur in bed.

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 4 oktober 19:00 uur
Training schuivers
wo 4 oktober 19:00 uur
Training staanders
wo 4 oktober 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 5 oktober 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 6 oktober 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 10 oktober 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 10 oktober 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 10 oktober 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd