WSG2011 Team-NL op Cyprus

Na een korte nacht stonden we op dinsdagmorgen 21-06-2011 om 09:00 uur weer klaar voor het ontbijt. Er stond met name vanwege de hele lange dag gisteren voor de sporters overdag niks op het programma maar konden ze genieten van de zon en het water. Het appartementencomplex heeft namelijk de beschikking over 2 buitenbaden en een binnenbad.
De accomodatie.
Alle sporters van Team-NL zijn ondergebracht in 3 persoonsappartementen (1 slaapkamer met een 2 persoonsbed, een woonkamer (met een slaapbank), open keuken en ruimte met wc, douche en bad). Als Team-NL kregen de 115 personen 39 appartementen toegewezen. Vandaar dat Marina en Tatjana hun appartement delen met Natascha Bruers (de assistent van de hoofdcoach). In een ander appartement (ongeveer 100 meter daar vandaan slapen Erwin en Geert op 1 kamer en slaapt ondergetekende op de slaapbank. Wat hier opvalt is dat men op Cyprus niet met gewone net stekers uit de voeten kan. Een wereldsteker biedt uitkomst... (gelukkig kon ik deze bij een supermarktje naast het hotel aanschaffen).

Dat het die dag (dinsdag) erg warm was (31 graden in de schaduw) bleek wel dat ondanks de sporters zich regelmatig insmeerden en toch zoveel mogelijk uit de zon bleven er toch een aantal waren die verbrand waren (bij de tafeltennissers was het Tatjana die even had gezwommen maar al erg rood uitsloeg op de rug en schouders).

Om 20:00 uur vertokken we per bus naar het centrum van Paphos (ps: op Cyprus rijdt men aan de linkerzijde van de weg). Daar werd het team, tezamen met teams uit andere landen (oa Libanon, Syrië, Letland), verwelkomt door de burgermeester van de stad. Hij bood namens de gemeente de warme maaltijd van die avond aan.


vlnr: Natascha Bruers, Michel Martijnse, de burgermeester van Paphos


Na het eten werd er nog even flink gedanst. Tegen 23:00 uur keerden we per bus weer richting het appartement.

Woensdag 22-06-2011

Om 08:00 uur stonden we weer fris en fruitig klaar voor het ontbijt. Hierna werden we weer naar de bussen geleid en vertrokken we naar een Byzantijnse kerk.Vlak ervoor bezochten we nog even een dagopvangverblijf voor oudere mensen. In tegenstelling tot in Nederland schijnt dat hier op Cyprus erg uniek te zijn. De ouderen krijgen hier dagelijks naast een lunch activiteiten waar ze aan mee kunnen doen en is er een ruimte om tijdens de dag tot rust te komen.Na deze bezichtigingen gingen we op weg naar een klooster (Agios Neophytos). Hier bekeken we een door 1 man (kluizenaar Neophytos) in de rotsen uitgehakte grotten (2 stuks). In één van de grotten bevindt zich een kapelletje met schitterende fresco’s in diep blauw, rood en goud.Ook bezochten we het klooster en bekeken we de sobere leefruimte van een monnik.Wij, de tafeltennissers, zaten in een bus met allemaal Syrische Special Olympicgangers. Met name de Syrische sporters vonden dit heel bijzonder.Met handen en voeten legden de spelers hierbij aan elkaar uit welke sport ze deden.
Na terugkomst tegen 14:00 uur gingen we lunchen (al lijkt een dergelijke lunch veel op een diner) en hadden de spelers tot 20:00 uur de tijd om wat voor zichzelf te doen, maar daarbij moesten uitkijken voor de zon.
Om 20:00 uur was het tijd voor het avondmaal en konden de spelers zich na die tijd nog vermaken op het terras en dansen op de muziek.

Donderdag 23-06-2011 Op de donderdag staat naast het eten (om 08:00, 14:00 uur en 20:00 uur) in de morgen en begin van de middag een excursie naar een markt of shopping mall gepland.

Vrijdag 24-06-2011 Vrijdag zal in het teken staan van de terugreis per vliegtuig naar Athene en zal er 's avonds een bezoek worden gebracht aan de Nederlandse Ambassade. Daarover later meer....

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis