Rutger 5e plaats bij NJMK 2011

Terwijl Lochem druk doende is geweest met de Keidagen, heeft Rutger de Toekomst vertegenwoordigd bij de Jeugdmeerkampen in het Limburgse Panningen.
Elf wedstrijden, verdeeld over twee dagen stonden op het ‘speelmenu’. Zes voor de zaterdag en vijf voor de zondag. Een ware veldslag zou het worden, want qua nivo liggen de jongens pupillen die in aanmerking hiervoor kwamen dit jaar heel dicht bij elkaar.

Rutger mocht starten tegen Max Koopman (Amsterdam). Later bleek dit een cruciale wedstrijd voor zijn ranking. Tegen Max verloor hij in vijf games, evenals tegen Merijn Smid (Groningen). Maar hij kon ook wedstrijden winnen in vijf games, waaronder die met Arjan Huiden (Zoetermeer) en Dennis Boot. Om een indruk te geven hebben we één game gefilmd. Zie hieronder, waarbij Rutger links staat.Sowieso werden er veel vijfsetters gespeeld. Je kan dat in het schema aan het aantal punten (laatste kolom) wel zien.
Voor meer info en uitslagen verwijs ik uit praktisch oogpunt even naar de website van de NTTB. Daar staat alles op. In dit schema staan de einduitslagen.
Dit was het laatste toernooi voor Rutger op dit niveau. Hij heeft erg genoten, zowel van het spelen, als van het kijken en het meedraaien in de groep die hij kent van de Bondstraining.
Een leuk cluppie blijkt wel weer. Want als er hulp nodig was, dan hielpen ze elkaar, of kwamen aanmoedigen. Even tussentijds vragen hoe het verliep als je zelf had moeten spelen.
Een paar kilo lichter, spierpijn en gewoon het lijf weer bij laten komen is nu aan de orde.

Ik heb een enorme bewondering gekregen voor de enorme sportprestaties van de spelers. Onder deze omstandigheden (ook in de zaal tegen de dertig graden aan), wedstrijd na wedstrijd spelen tegen spelers van hetzelfde nivo doorzettingsvermogen en doet een aanslag op je vermogen om te incasseren.
Een sprekend voorbeeld hiervan is Koen Hageraets speelde ook. Onze favoriet. Hij mocht meedoen aan de Wereldkampioenschappen drie weken geleden, maar heeft het toch ook heel moeilijk gehad. Heeft zelfs een game verloren met 1 punt. Op een gegeven moment gaat het niet meer alleen om of je goed bent in techniek, of je tactisch alles op orde hebt. Maar dan draait het om de mentale krachten. Dat hebben we ook bij Koen gezien. Hij pakte de draad goed op. Ging naar buiten, nam even kort de tijd voor zichzelf en zorgde ervoor dat hij na een half uur tóch weer strijdbaar achter de tafel stond. Incasseren en doorzetten, daar draaide het volgens mij in alle poules wel zo’n beetje om.
Er is nog een mooie foto gemaakt van de huidige getalenteerde spelers, dus ook de pupillen. Wie weet heeft Rutger wel tegen “een toekomstige Koen’ gespeeld….

Esther
« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis