Verslag uitstapje ALTC

Woensdag 1 Juni zijn we met de leden en begeleiders van de A.L.T.C. als afsluiting van het seizoen een dagje uit geweest. Dit keer was het wat eerder gepland omdat Erwin, Marina en Geert naar Athene gaan en er anders niet bij konden zijn. Dit keer gingen we met z'n allen in een grote bus dus ook de rolstoelen. Huberto vond het eerst nog wel spannend met de lift zo'n eind omhoog in de bus maar het ging allemaal goed.

Met een goed humeur en mooi weer gingen we rond kwart voor negen op weg. We hadden een gezellige chauffeur die van alles vertelde onderweg en onze lachspieren ook behoorlijk liet werken. De eerste stop was ís morgens bij restaurant Boszicht in Didam ofwel bij Juffrouw Tok. Daar nuttigden we een paar koppen koffie met gebak dat iedereen zich goed liet smaken. Traditie getrouw wordt er elk jaar op deze dag de Kei van de Toekomst benoemd.
De commissieleden buigen zich hier elk jaar over. Voor dit jaar had Erna enkele mensen voorgesteld en aan de andere commissieleden gevraagd of zij ook nog iemand wisten. Op dat moment kwam er geen reactie dus de volgende vergadering zou dit punt weer naar voren komen. Ook tijdens deze vergadering werden er geen andere mensen genoemd dus het voorstel van Erna werd aangenomen. Gerrie zou de oorkonde wel even met Chris Wenneker regelen en zij zou ook wel een lijst halen.
Een week van tevoren had Erna nog met Gerrie overlegd hoe te doen met de bloemen. Dit keer zou het een bloemenbon worden omdat de uitreiking 's morgens zou plaatsvinden en je dan de hele dag met de bloemen zat. Dus Chris Schuiling die elk jaar ook de bijbehorende beker daarbij uitreikt was ook deze morgen bij Juffrouw Tok.
Dus Erna zat nog rustig aan de koffie met gebak toen Chris zijn speech begon. Eerst werd er nog een oorkonde aan Marina uitgereikt. Zij was in 2006 de Kei geworden maar had daarbij nooit een oorkonde ontvangen.
Hierna vervolgde Chris zijn speech met een tekst die voor een heleboel mensen van toepassing zou kunnen zijn, dus ook voor de namen die ik had genoemd. Alleen werd aan het eind een hele andere naam genoemd en wel die van mij. Nou wat was ik verbaasd, hier totaal niet op gerekend. Ik keek dus heel verrast en snapte er in eerste instantie niets van. Dit was niet afgesproken en ik keek naar de ander commissieleden. Zij knikten allemaal instemmend dat dit toch wel goed was. Ja en dan moet je toch maar naar voren komen en dan sta je daar naast Chris Schuiling en toen stond ik even met de mond vol tanden. Ik vind het wel een hele eer dat de andere commissieleden dit onderling hadden beslist. En dan denk je als voorzitter dat je overal van op de hoogte bent, maar mooi niet dus. Ze zeiden dat het van het begin af aan al duidelijk was dat ik het zou worden en hadden me maar in de waan gelaten dat ze mijn voorstel hadden aangenomen. Nogmaals het deed me behoorlijk wat dat me dit ten eer viel. Een mooie bekroning op mijn werkzaamheden voor de A.L.T.C. Een grote beker, oorkonde en de afgesproken bloemenbon gingen na de koffiestop mee de bus in, veilig opgeborgen boven in de bus.Hierna vervolgden we onze weg via Montferland naar Nijmegen waar we een tocht gingen maken met de pannenkoekenboot. Met vereende kracht en een touw om de rolstoelen gingen we aan boord. Door de droogte was het waterpeil gezakt en lag de aanlegsteiger behoorlijk steil naar beneden.

Toen we eenmaal aan het varen waren konden we ons tegoed doen aan zo veel pannenkoeken als we wilden. En je kon het zo gek niet bedenken of ze hadden het wel om de pannenkoek mee te versieren.Een toetje aan het eind smaakte ons ook prima. Christa en Annie Pongers namen nog een advocaatje met slagroom. Het weer liet het toe om ook nog boven op dek te gaan zitten voor de mensen die dit wilden. Om vier uur legden we weer aan en werden alle mankrachten weer verzameld om van boord te gaan.Met z'n allen weer de bus in en de terugreis werd in gezet. En nu maar hopen dat we niet inde file kwamen maar dat viel gelukkig nog mee.
Rond zes uur draaide de chauffeur de bus weer op de parkeerplaats. Iedereen was zeer enthousiast over deze dag wat volgens mij ook zeer geslaagd was. Thuis heeft mijn beker een ereplaatsje gekregen op de kast in de kamer zodat iedereen hem kan zien. Nogmaals bedankt en wie wordt het volgend jaar? Ik weet het wel. Allemaal een fijne vakantie alvast.

Groetjes Erna Eilers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis