verslag SORS - Groningen (Special Olympics Regionale Spelen)

Op zaterdag 28 mei jongstleden kon Team NL (bestaande uit Marina van der Zee, Geert Zeelte, Erwin Stegeman en Tatjana Hinz) als voorbereiding op de special olympics world summer games meedoen met de regionale spelen in Groningen. Om 05:15 vertrok ik (na de avond ervoor een bruiloft te hebben gehad) richting Lochem om Erwin, Geert en Esther Wissink (de trainster van het team) op te halen. Via Deventer (waar Marina op de carpoolplaats stond te wachten) vertrokken we om 06:00 uur richting de Universiteit van Groningen.
Om 08:15 precies volgens plan kwamen we daar aan en werden wij (evenals alle andere sporters) onthaald via een dweilorkest. Om 09:00 stelden we ons op voor het defilť waarbij we onthaald werden in een grote sportzaal. Nadat iedereen een plekje op de tribune had gevonden waren er een aantal toespraken en werd de olympische vlam ontstoken. Hierna werden de Groningse sporters die deelnemen aan de Special Olympics World Summer Games in Athene (oa Tatjana) naar voren geroepen en kregen ze uit handen van de organistatie een envelop mee, te besteden in Athene. Na de openingsceremonie werd er gestart met de wedstrijden van alle sporten.

Bij het tafeltennis was er eerst de Divisioning, waarbij het niveau van elke sporter werd bepaald. Tijdens deze Divisioning kwam ook de delegatie welke naar Athene gaat (Michiel Martijnse, Natascha Bruers, Ragna Schapendonk) kijken hoe het ging met de spelers. Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de laatste zaken betreffende Athene door te spreken. Er vond ook een interview plaats met Geert Zeelte door RTV Noord. Het interview duurde echter wel een stukje langer dan hetgeen uitgezonden is. (klik hier voor hetgeen door RTV Noord uitgezonden is).

Na de divisioning werd er een tafeltennisdemonstratie gegeven en wel door een eredivisie speler (van Harkstede) en Jan Vlieg (ex bondscoach en oud technisch directeur van de Nederlandse tafeltennisbond (NTTB)). Na deze demonstratie kreeg Tatjana namens Anne Vlieg een batje uitgereikt om zo in Athene haar prestaties nog meer te kunnen verbeteren. Tevens werd door Team NL van de gelegenheid gebruik gemaakt om een teamfoto te maken met de sportspecifieke kleding waar ze in Athene in gaan spelen.Na dit officiŽle gedeelte was het tijd voor de finalerondes. Tijdens deze finales kwam Henry Oost (de vriend van Esther) ook nog even kijken hoe de spelers hun partijen speelden.
Tegen 16:30 waren de laatste wedstrijden gespeeld en was er de prijsuitreiking.


Tatjana, spelend in de hoogste poule wist hier een 2e plaats te halen. 1 poule lager wist Geert Zeelte 2e te worrden en in diezelfde poule werd Erwin Stegeman derde.
Tenslotte wist Marina in haar poule 2e te worden.


Nadat we weer omgekleed waren vertrokken we weer richting Lochem om (na een tussenstop bij de MC Donalds) tegen 20:00 uur na een bewogen dag weer thuis te zijn.Tatjana, spelend in de hoogste poule wist hier een 2e plaats te halen. 1 poule lager wist Geert Zeelte 2e te worrden en in diezelfde poule werd Erwin Stegeman derde.

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis