Verslag Club van 100 (Jaarlijks Uitje Club van 100 naar Preston Palace)

Het jaarlijkse uitje van de Club van 100 op zondag 22 mei 2011 is zonder noemenswaardige incidenten verlopen, alhoewel dat niet helemaal waar is, maar dat komt later wel, hè Sander.
Iets later dan gepland vertrok onze bus met ruim 40 deelnemers naar een verwachtingsvolle bestemming, al was het alleen maar het prettige vooruitzicht van onbeperkt bunkeren en het geheel lichtelijk afblussen met één of meer alcoholische versnaperingen.
Tot ieders genoegen was er wat verjonging binnen de gebruikelijke groep vaste deelnemers. Weliswaar moesten ze van hun baas deze trip maken op straffe van overwerk of erger en onze Jaantje kwalificeerde ze als ‘stagelopers’, maar er gloort weer hoop achter de vergrijzende horizon. We dienen zulke jonge aanwas te koesteren en dat werd dan ook volop gedaan.
Dientengevolge zullen ze met enige regelmaat in beeld komen, alhoewel het ook bijna onvermijdelijk is gezien hun jeugdige overmoed en onzorgvuldige voorbereidende maatregelen op een niet eens zo heel lange terugreis.

Al na twee straten rijden had Chris, van de weer voortreffelijke “Organisatie”, wel eens zin in een lekker kopje koffie. Na een voorspoedige reis stond het hele gezelschap reeds voor 15.00 uur verwachtingsvol de te kleine entreehal van het Preston Palace te bevolken. Het duurde nog wel enige tijd alvorens we ons in het dagleven van Almelo konden storten en vooral het mannelijk gedeelte van de groep spoedde zich massaal naar het eerste-beste-bierverkooppunt, om toch vooral geen tijd te verliezen om in hun meest primaire behoeftes te voorzien.

De B groep (bar, bier, biljart, bejaard en buitengewoon bunkeren) had zich in zeer korte tijd comfortabel gesetteld in de Biljartzaal, alwaar ze zich onder de supervisie en coachende leiding van onze financiële expert, overvloedig te goed deden aan van alles wat er zoal voorhanden was. Veel meer dan de biljartzaal, de bar en diverse eettentjes hebben deze heren dan ook niet gezien.
Ook de Rokersgroep kwam niet veel verder dan het overdekte rokersgedeelte, het dichtstbijzijnde tappunt en de diverse eetgelegenheden, maar de meesten waren niet te beroerd om met enige regelmaat een rondje te geven op kosten van de rest van het gezelschap. De stemming steeg naar grote hoogten naarmate de middag vorderde.Zo ook voor onze onlangs vader geworden ‘stagiaire’. Heb je onlangs je 12,5 jarig jubileum gevierd als arbeidsmatig werkzame medewerker bij onze fameuze Huispoelier, ga je een dagje uit op kosten van de baas, zou je denken hij wil ook wel eens wat anders, dat wou onze mysterieuze stageloper ook wel, maar niet met eten, een overvol bord met gefrituurde kip was zijn deel, overmatig weggespoeld met een ruime hoeveelheid gerstenat, die later nog voor de nodige opschudding en hilariteit zou zorgen.

Overal in het gebouw kwam je wel ergens een groepje tegen van onze onvolprezen Club, de één wat actiever dan de ander, maar de meeste vermaakten zich prima en deden hun uiterste best om zoveel mogelijk gebruik te maken van de geboden faciliteiten m.n. op het gebied van innemen. En dat was er in overvloed, van een lekker kopje cappuccino met gebak of twee tot allerhande vis- en vleesgerechten, salades etc. etc. en overal plaatsen om de dorst te lessen.

Ook was er nog een echte live Zanger, die met groot gemak een ruim repertoire bezong variërend van Jan Smit tot Elvis en dat alles zeer verdienstelijk.
Het vertrek werd enige tijd uitgesteld, doordat diverse wat oudere heren de weg naar de uitgang zonder hulp niet meer konden terug vinden, maar dan uiteindelijke triomfantelijk in een niet geheel rechte lijn naar de wachtende bus toe kwamen schrijden.

Na nog een klein oponthoud voor het vertrek werd Ria uitgebreid bedankt en toegezongen voor haar bijdrage aan het welslagen van ons jaarlijks uitje en wist Chris nog met gevaar voor eigen leven ogenschijnlijk soepeltjes in de al rijdende bus te springen.

Op de terugweg was de stemming toch wat uitgelatener dan op de heenweg en werd er achter in de bus uitgebreid gezongen met zeer sterke teksten, zoals “Wij willen Worst van de Hema” en Andre Hazes zijn grootste hit werd: “Als sterren aan de Hema staan”. Ook het rijke repertoire van onze Oosterburen werd uit de kast getrokken met als hoogtepunt; “Warum ist Annerein so schön”. Annerein haar vader ontpopte zich overigens verrassend als een verdienstelijk zanger en groot kenner van het Duitse lied.
Gelukkig voor, in ieder geval de ‘Overkant’ van de bus en een grote tegenslag voor Willem, van De Organisatie, deed de microfoon van de bus het niet meer. Boze tongen vermoeden, dat er sprake is van opzet, er schijnen zelfs leden te zijn, die om onbegrijpelijke redenen, niet gecharmeerd zijn van de zangkunsten van dit lid van De Organisatie.

We waren de straat nog niet uit of er werd door de ‘stagiaire’ geroepen om een plaspauze. Het werd meer als een poging tot leuk willen zijn gezien, dan als een werkelijk groot probleem, zelfs na herhaaldelijke oproepen van de ‘stageloper’, die er zelf de humor allang niet meer van in zag. Toch duurde het nog tot de Rengersweg, dus bijna thuis, eer de inmiddels zeer wanhopige poelier tot zijn grote opluchting staand onder luid applaus zijn halve krat gefilterd gerstenat kon ledigen in een ijlings ter beschikking gesteld kunststof tasje. Het tasje barste zowat uit zijn voegen en werd als trofee triomfantelijk mee de bus uit gedragen.Al met al voldeed ook dit uitje aan de verwachtingen van het merendeel der deelnemers en allen, die niet mee geweest zijn hebben veel lol gemist.

Uw Vaste Verslaglegger.

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis