Team NL klaar voor Athene





Bunnik, 24 mei 2011 – Zaterdag 21 mei heeft Special Olympics Team NL, een landelijke selectie van 86 sporters met een verstandelijke handicap waaronder van , zich voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. Op een heuse catwalk presenteerde de sporters hun nieuwe sport- en teamkleding die zij in Athene gaan dragen. Na maandenlange voorbereiding staat Team NL te popelen om naar de Special Olympics World Summer Games in Athene af te reizen. ’s Werelds grootste sportevenement in 2011.

Op zaterdagochtend werden Marina van der Zee, Erwin Stegeman, Tatjana Hinz en Geert Zeelte en de coach Mirko Egbers van Team NL, naaste familie, verzorgers en kennissen welkom geheten bij het AEGON gebouw in Den Haag. Voordat de sporters aan het publiek werden gepresenteerd kregen zij een mediatraining begeleidt door ambassadeur Toine van Peperstraten. Ook ex-topsporters Nelli Cooman, Barbara de Loor en Carl Verheijen waren aanwezig om hun media-ervaringen te delen met de sporters van Team NL.



vlnv: Natascha Bruers, Nelli Cooman, Toine van Peperstraten, Carl Verheijen en Barbara de Loor

Na de mediatraining was het zover en mochten een aantal sporters (onder andere Geert Zeelte en Tatjana Hinz) zich op een heuse catwalk met hun splinternieuwe kleding die zij in Athene gaan dragen. De 86 sporters en 24 coaches gaan rood/wit/blauwe teamkleding dragen, waarmee ze Nederland in Athene gaan vertegenwoordigen. Het Hollandse plaatje wordt compleet gemaakt doordat de sportkleding gedeeltelijk oranje is. Na de modeshow werd Team NL officieel gepresenteerd onder luid gejuich van het in totaal 300 man aanwezig publiek.



Geert (links) en Tatjana (rechts) op de catwalk

Op maandagochtend 20 juni vertrekt het team al richting Athene. Op Schiphol zal o.a. Peter Faber aanwezig zijn om de ploeg aan te moedigen. Voor het vertrek vanaf Schiphol is de pers ook van harte uitgenodigd!

Special Olympics World Summer Games
De Special Olympics World Summer Games vinden van 25 juni tot en met 4 juli 2011 in Athene plaatst. In totaal zullen er ruim 7.500 sporters met een verstandelijke handicap uit 182 landen deelnemen aan ’s werelds grootste sportevenement in 2011, inclusief 86 sporters uit Nederland die daar gaan strijden om de gouden medailles in 12 takken van sport. Deelname is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan, maar er is meer! Door middel van de World Summer Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Special Olympics Nederland
Special Olympics Nederland, onderdeel van Gehandicaptensport Nederland, maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 182 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers, sporten maakt mensen met een verstandelijke handicap niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors AEGON, Rabobank en VriendenLoterij en partner Fonds Gehandicaptensport.



Op de foto met Toine van Peperstraten



Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
za 20 april 10:00 uur
Competitie jeugd
ma 22 april 19:30 uur
Vrij spelen
di 23 april 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 23 april 18:00 uur
Jeugdtraining
wo 24 april 19:00 uur
Training staanders
wo 24 april 19:00 uur
Training schuivers
wo 24 april 19:30 uur
Training recreanten (1)
wo 24 april 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
wo 24 april 20:45 uur
Training recreanten (2)