Team NL bij WK tafeltennis

Team NL Tafeltennis van Special Olympics Nederland heeft op zondag 15 mei de WK Tafeltennis en Dutch Open voor Gehandicapten in Ahoy Rotterdam bijgewoond.
Het team bestaat uit Erwin Stegeman, Geert Zeelte, Marina van der Zee en Tatjana Hinz (Groningen) en reservespeler Wilco Brunsveld en reservecoach Arie Pater. Waarbij zowel Erwin als Arie helaas niet aanwezig konden zijn op dit WK.

Het team is uitgenodigd door de organisatie van het WK en de heer Pim Blokland, directeur van Blokland Holding, winnaar van WK Tafeltennis VIP kaarten tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport 2011. Volgens de heer Blokland verdienden deze bijzondere kaarten een bijzondere bestemming en die heeft hij gevonden bij het Tafeltennisteam van Team NL.

Mede doordat er op 14 mei het Toekomst toppers toernooi is georganiseerd bij onze vereniging (en Tatjana Hinz daar aan mee mocht doen t.b.v. de voorbereiding van de Special Olympics World Summer games) zijn Tatjana en haar begeleider (Joop Sinnige) de avond ervoor komen logeren bij ondergetekende. Ze hadden een heuse Groninger koek en een bos bloemen als dank meegenomen.

Op zondagmorgen 15 mei kon er dus al vroeg vertrokken riching sportpaleis Ahoy in Rotterdam. In Lochem werden Geert, Esther Wissink en Pjotr Carelse (in plaats van Erwin en Arie) opgehaald en in Zuthpen werd Marina opgepikt. Met 2 auto's vertrokken we zogezegd naar Ahoy alwaar we tegen 10 uur arriveerden.
Met de Wk organisatie was afgesproken dat we een banner (Special Olympics World Summer Games) bij de ingang neer konden zetten en konden we een aantal flyers bij de informatie balie neerleggen (die gretig aftrek vonden). Na het kijken van de indrukwekkende halve finales bij de heren, bezochten we de rest van het complex en zagen onder andere hoe Rutger Carelse De Toekomst vertegenwoordigde bij de jeugdcup en het hoge niveau bij de finales van het Dutch open voor gehandicapten .

Ook kregen we een rondleiding op plekken waar de normale bezoeker geen toegang toe had (oa de persruimten, spelersruimten) en hebben we met onze ogen mogen aanschouwen wat voor geweldige organisatie achter dit unieke evenement schuil ging.

Hierna werden de herenfinale gespeeld, waarbij Zhang Jike (22) de finale wist te winnen (in zes games) tegen topfavoriet Wang Hao (28)

Mirko Egbers


Zjang Jike (links) tegen Wang Hao (rechts en op het scherm)


De banner valt in het niet bij de ingang van Ahoy


De Persruimte


Hier worden de persconferenties voor de tv gehouden


Rutger (rechts) in actie


« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis