Team NL presenteert zich aan het publiek

Bunnik, 12 mei 2011 - Zaterdag 21 mei presenteert Team NL zich voor het eerst aan het publiek. Na maandenlange voorbereiding is het bijna zover en staan Geert Zeelte, Marina van der Zee, Erwin Stegeman en coach Mirko Egbers van onze vereniging en Tatjana Hinz van De Brug uit Groningen welke het tafeltennisteam vormt te popelen om naar de Special Olympics World Summer Games af te reizen. ’s Werelds grootste sportevenement in 2011. Samen met 87 sporters met een verstandelijk handicap en 24 coaches zullen op 21 mei de teamkleding presenteren waarin zij in Athene topprestaties gaan leveren.

Erwin, Marina, Tatjana en Geert worden samen met ouders, pers en geďnteresseerden om 10.00 uur bij AEGON, Aegonplein 50 in Den Haag verwacht. Na een korte ontvangst krijgen zij van ambassadeur Toine van Peperstraten in samenwerking met Carl Verheijen, Nelli Cooman en Barbara de Loor een mediatraining. Na de mediatraining presenteren zij zich op de catwalk in Teamkleding en is het tijd voor de officiële ploegenpresentatie en een korte persconferentie. Om 12.00 uur wordt het programma afgesloten met een lunch.

Special Olympics World Summer Games

De Special Olympics World Summer Games vinden van 24 juni tot en met 4 juli 2011 in Athene plaatst. In totaal zullen er ruim 7.500 sporters met een verstandelijke handicap uit 182 landen deelnemen aan ’s werelds grootste sportevenement in 201, inclusief 87 sporters uit Nederland die daar gaan strijden om de gouden medailles in 12 takken van sport. Deelname is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan, maar er is meer! Door middel van de World Summer Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.


Team-NL (foto door: Rachelle Cornelissen-Wenting)
Special Olympics

Special Olympics Nederland, onderdeel van Gehandicaptensport Nederland, maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 182 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke handicap niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors AEGON, Fonds Gehandicaptensport, Rabobank en Vrienden Loterij.

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 4 oktober 19:00 uur
Training schuivers
wo 4 oktober 19:00 uur
Training staanders
wo 4 oktober 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 5 oktober 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 6 oktober 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 10 oktober 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 10 oktober 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 10 oktober 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd