Team NL Tafeltennis naar WK tafeltennis

Team NL Tafeltennis van Special Olympics Nederland mag op zondag 15 mei de WK Tafeltennis en Dutch Open voor Gehandicapten in Ahoy Rotterdam bijwonen. Team NL bestaat uit spelers van de tafeltennisvereniging L.T.T.C. De Toekomst uit Lochem en De Brug uit Groningen, en zal in juni mee doen aan Special Olympics World Summer Games in Athene, het grootste sportevenement ter wereld, waar zo’n 7.500 mensen met een verstandelijke handicap, uit 185 landen aan meedoen.

Voor de eerste keer in de geschiedenis zal er tegelijk met een WK Tafeltennis ook een internationaal open toptoernooi voor Gehandicapten worden gespeeld: de Dutch Open (13 t/m 15 mei).

Het team is uitgenodigd door de organisatie van het WK en de heer Pim Blokland, directeur van Blokland Holding, winnaar van WK Tafeltennis VIP kaarten tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport 2011. Volgens de heer Blokland verdienden deze bijzondere kaarten een bijzondere bestemming en die heeft hij gevonden bij het Tafeltennisteam van Team NL.

Zondag 15 mei reist Team NL af naar Ahoy. Daar krijgen ze een rondleiding, zullen ze hun grote voorbeelden in actie te zien op het Dutch Open voor Gehandicapten en wonen ze diverse WK en Dutch open finales bij. Een mooiere voorbereiding op hun eigen grote toernooi in Athene kunnen zij zich niet wensen!

Verder vindt er tijdens het WK op 13 mei een speciaal event plaats waaraan iedereen met een beperking kan deelnemen. De Nederlandse Tafeltennisbond organiseert onder de WK-noemer ‘Join the Table’ tijdens de WK op vrijdag 13 mei het Gehandicapten Tafeltennis Festival voor mensen met een beperking. Iedere deelnemer kan zich met één begeleider gratis inschrijven. Kijk voor alle informatie over het Gehandicapten Tafeltennis Festival op www.jointhetable.nl/gehandicapten.

NTTB en WK Steunen Fonds Gehandicaptensport
De Nederlandse Tafeltennisbond en de WK Organisatie hebben het Fonds Gehandicaptensport uitgekozen als goed doel tijdens de WK Tafeltennis. Samen met de verenigingen en de leden zetten ze zich in om geld in te zamelen voor het goede doel. De NTTB en Fonds Gehandicaptensport werken samen om zodoende de gehandicaptensport en specifiek het aangepast tafeltennis verder te ontwikkelen.van links naar rechts: Marina van der Zee (L.T.T.C. De Toekomst), Geert Zeelte (L.T.T.C. De Toekomst), Erwin Stegeman (L.T.T.C. De Toekomst), Tatjana Hinz (De Brug - Groningen) en Mirko Egbers (coach) (L.T.T.C. De Toekomst). Reservespelers Wilco Brunsveld en reservecoach Arie Pater van L.T.T.C. De Toekomst maken ook onderdeel uit van dit enthousiaste team.

Mirko Egbers

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 4 oktober 19:00 uur
Training schuivers
wo 4 oktober 19:00 uur
Training staanders
wo 4 oktober 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 5 oktober 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 6 oktober 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 10 oktober 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 10 oktober 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 10 oktober 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd