Verslag Special Olympics regionale spelen in Nordrhein - Westfalen (Duitsland)

In het weekend van 2 en 3 april 2011 zijn de Special Olympics Regionale Spelen van Nordrhein-Westfalen (Duitsland) gehouden.

Onze vereniging is hiervoor speciaal uitgenodigd om aan deel te nemen om daarmee internationale ervaring op te doen voor de spelers Erwin Stegeman, Geert Zeelte en Marina van der Zee (De Toekomst) die komende zomer meedoen met de Special Olympics World Summer Games in Athene welke van 20 juni t/m 4 juli plaats zal vinden. (Helaas kon Geert niet meedoen vanwege competitieverplichtingen (het Jan Ubelstoernooi))

De uitnodiging is het gevolg van de uitnodiging die De Brug uit Groningen jaarlijks krijgt om deel te nemen aan deze spelen. Tatjana Hinz (De Brug) speelt bij De Brug en complementeert daarmee het tafeltennisteam van Team NL. Naast Tatjana deden nog een drietal spelers (Louis Curvers, Karin Roede en Michael Belga) mee aan het toernooi en werden begeleid door Feike Tuinhof.

Op zaterdagmorgen werd (na een autorit van 2 uur) om 10:00 uur gestart met het toernooi. De ruim 200 deelnemers moesten die dag 7 wedstrijden (van 5 minuten) spelen. De uitslagen die dag bepaalden de klassering voor de 2e dag. Nadat alle wedstrijden klaar waren werden de Spelen officieel geopend, waarbij alle verenigingen zich presenteerden en waarbij de Olympische vlam werd ontstoken (dooor Tatjana).
Na het avondeten was er tijd voor ontspanning. Die tijd werden door de spelers van De Brug en De Toekomst benut om een wandeling door Neuss te maken.
Hierna vertrok een ieder naar zijn/haar hotelkamer die voor 1 nacht (De Brug 2 nachten) was besproken.

De 2e dag vonden de uiteindelijke finales plaats, waarbij er per 2 poules van drie personen werd uitgemaakt wie 1 tm 6 werd (de winnaars van de 1e poule speelden tegen de winnaars van de 2e poule (om de eerste en tweede plaats), enz).

Tijdens de wedstrijden was het verboden de spelers te coachen.

Erwin en Louis wisten in hun klasse een 2e plaats te behalen. Tatjana Hinz en Karin werden 3e, Michael werd 4e terwijl Marina (nog revaliderende van een geplaatste kunstheup genoegen moest nemen met een 6e plaats. Geert kon vanwege competitie verplichtingen niet deelnemen aan dit 2 daagse toernooi (welke dit jaar voor de 10e keer plaats vond), waaraan ruim 200 deelnemers deelnamen.

Na de huldigingen en sluitingsceremonie kregen we nog een maaltijd mee voor onderweg.

Mirko Egbers


Erwin en Louis in actie...


De Toekomst en de Brug spelen gezamelijk in


De spelers en begeleiders (m.u.v. Mirko die de foto maakte)

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis