De Toekomst wint weer niet van VTV

Door het terugtrekken van Trias 1 uit deze competitie is het kampioenschap normaliter voorbehouden aan Hilversum 2.
Spannender is echter, wie samen met Trias 1 zal degraderen uit deze 3e divisie poule. VTV (N) 1, SKF 3, Argus 3 en De Toekomst 1 staan immers allen binnen 10 punten afstand van elkaar.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd De Toekomst 1 – VTV (N) 1 op het programma. Stilletjes was nog gehoopt op het thuislaten van oud-eredivisie speler Felix Warners door VTV, maar deze hoop bleek niet bewaarheid.Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd De Toekomst 1 – VTV (N) 1 op het programma. Stilletjes was nog gehoopt op het thuislaten van oud-eredivisie speler Felix Warners door VTV, maar deze hoop bleek niet bewaarheid.

In een spannende wedstrijd van bijna 5 uur wist VTV (N) 1 met een 6-4 overwinning aan de haal te gaan. Zoals verwacht, maar niet zonder slag of stoot, zorgde Felix Warners voor 4 punten voor het team uit Nieuwegein.
Aan Lochemse kant produceerde Erik Ernst de helft van het aantal punten.

Ondanks het grote aantal supporters, zeker 45, wil het De Toekomst 1 nog niet erg lukken om thuis te winnen. Na nederlagen tegen Hilversum 2, Trias 1 en een gelijkspel tegen SKF 3, was het vandaag doelstelling om daar verandering in te brengen tegen VTV (N). Bij binnenkomst van het team en het zien van Felix Warners was al duidelijk dat dit een uitdagende doelstelling zou gaan worden.

In de eerste wedstrijd van de middag nam Tom Bleumink, invaller uit team 3 voor de dit seizoen niet meer opererende Ronald Swaters, het op tegen Neil de Goede. Zoals wel vaker deze competitie ging er weer een wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil verloren. Neil, die beduidend beter speelde dan in Nieuwegein, won met 14-16 in de 5e game. Erik Ernst bracht daarna de stand weer gelijk door een eenvoudige overwinning op Jörgen Verberne.
Paul van der Weerthof mocht als eerste aantreden tegen Felix Warners en wist verrassend de eerste game naar zich toe te trekken. In een op en neer gaande wedstrijd was het uiteindelijk toch Felix die de volgende 3 games met twee punten verschil wist te winnen.

De dubbel, vorige week nog van zeer hoog niveau, moest weer een gelijke stand op het bord brengen. Helaas ging deze ook weer in 5 games naar de mannen van VTV.

Tussenstand: 1-3.

Het gevoel dat het weer eens een middag als tegen Hilversum 2 kon gaan worden met veel net-niet wedstrijden, bekroop de mannen uit Lochem.
Gelukkig wist Ernst hier een eind aan te maken. In een zeer spannende wedstrijd wist hij, mede geholpen door twee foutservices van Neil in de verlenging van de 5e game, de wedstrijd met 15-13 binnen te slepen.
Vervolgens moesten Tom en Felix de degens kruisen. Wederom in een gelijkopgaande wedstrijd was het Felix die in 4 games het pleit van Tom beslechtte.

In de volgende wedstrijd zag het lange tijd ernaar uit dat Van der Weerthof het niet ging redden tegen Verberne. Echter acht opeenvolgende punten zorgden ervoor dat een 3-6 achterstand in de 5e game werd omgebogen naar een 11-6 overwinning.

In de vervolgwedstrijden lieten Felix en Neil resp. Erik en Paul kansloos. Beide potten werden met 3-0 gewonnen door de tegenstanders uit Nieuwegein.

De dag eindigde zoals hij begon. Tom Bleumink en Jörgen Verberne, beiden nog wachtend op een overwinning, maakten er een spannende wedstrijd van. Met een miniem verschil was het uiteindelijk Tom die de gehate 0 uit het wedstrijdboekje speelde.

Einduitslag: 6-4 voor VTV (N) 1.

Hoewel het spel van de mannen uit Lochem niet het niveau haalde van vorige week, mag men toch tevreden zijn met 4 punten. VTV met Felix Warners is voor alle teams in deze poule een moeilijk te nemen horde.
Nu bekend is dat ook Argus vier punten heeft behaald tegen SKF 3 en dus niets inloopt, heeft De Toekomst alles in eigen handen voor lijfsbehoud.

De stand is als volgt:

Hilversum 2 5-36
VTV (N) 1 6-31
De Toekomst 1 6-27
SKF 3 5-26
Argus 3 6-20
Trias 0-0

Komend weekend wordt er door De Toekomst niet gespeeld. Officieel stond de wedstrijd tegen Trias 1 op het programma maar zoals bekend heeft dit team zich door blessureleed moeten terugtrekken uit de competitie.

Over twee weken staat de beslissende wedstrijd tegen Argus 3 op het programma. Wellicht kan lijfsbehoud dan al een feit zijn.

We hopen dat we dan weer kunnen rekenen op veel support. Ook voor een hapje en een drankje is al gezorgd.

Langs deze weg willen we graag Joop Stokvisch bedanken voor het bereiden en aanbieden van het heerlijke eten.
Tevens gaat onzed dank uit naar de barbezetting met Marlies Fleming, Chris Schuiling en Chris Wenneker.

En ‘last but not least’ alle aanwezige supporters. Het doet ons goed dat het zaterdagavondje tafeltennis weer is gaan leven.

Ronald Swaters

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis