De Toekomst klopt koploper Hilversum 2!

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma. Hilversum 2, dat in Lochem nog geflatteerd met een 3-7 overwinning aan de haal ging, moest de eerst genomen horde worden op weg naar handhaving in de 3e divisie.

In een, voor beide teams, snelle wedstrijd was na iets meer dan drie uur het pleit beslecht. De Toekomst 1 wist, overigens geheel verdiend, Hilversum 2 in eigen huis met 4-6 te verslaan. Man of the Match was, met drie redelijk eenvoudige overwinningen, Erik Ernst.

De laatste twee wedstrijden was er door L.T.T.C. de Toekomst niet verloren waardoor het geloof op handhaving groeiende is. Doelstelling deze wedstrijd was dan ook om meer punten te pakken dan in de thuiswedstrijd om zo de goede lijn door te zetten.
In de eerste wedstrijd moest Erik Ernst aantreden tegen René Arbon. In Lochem werd deze wedstrijd nog met het kleinst mogelijk verschil beslecht in het voordeel van René echter in Hilversum won een tot op het bot gemotiveerde Ernst met afgetekende cijfers.
Ronald Swaters speelde vervolgens tegen Erwin Knecht. Op beslissende momenten beschikte Swaters niet over het beetje extra om de set te winnen. Een zware longontsteking aan het begin van het seizoen heeft helaas zijn sporen op conditioneel vlak bij hem achtergelaten.
Paul van der Weerthof wist vervolgens eenvoudig in 3 sets te winnen van René van der Velde. Toen ook het dubbel met zeer goed en dwingend spel door vooral Van der Weerthof naar de spelers uit Lochem ging, hing een goede uitslag in de lucht.

Tussenstand: 1-3.

In een goede en degelijke wedstrijd wist Erik in 4 sets te winnen van Erwin Knecht. En aangezien een goed voorbeeld doet volgen, besloot Van der Weerthof voor de tweede keer deze competitie René Arbon met een 3-0 nederlaag naar de kant te sturen.
De stand was inmiddels 1-5 in het voordeel van de nummer 5 van de ranglijst tegen de gedoodverfde kampioenen. Velen zullen dit verrassend vinden, maar gezien het wedstrijdverloop in de heenwedstrijd niet onverklaarbaar.

Helaas haperde toen de machine uit Lochem enigszins. Erik Ernst wist nog wel te winnen van René van der Velde maar mede door 2 nederlagen van Ronald Swaters, waarbij hij het René Arbon enigszins lastig kon maken en een ietwat onfortuinlijke nederlaag van Paul tegen Erwin eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 4-6 overwinning voor het team van L.T.T.C. de Toekomst.

Einduitslag: 4-6 voor De Toekomst 1.

Alle puzzelstukjes vielen vandaag op de goede plaats. Ook het verhogen van de trainingsintensiteit van niets naar 1 á 2 keer per week werpt zijn vruchten af en dan blijkt een overwinning op de koploper tot de reële mogelijkheden te horen.

Deze 6 punten zijn van groot belang in de strijd voor handhaving. Echter Trias heeft zich helaas moeten terugtrekken uit de competitie i.v.m. ziekte en blessureleed. Hierdoor zal er slechts één team degraderen (samen met Trias). Dit heeft vooral consequenties voor Argus dat 7 punten van Trias wist af te snoepen. Deze punten zullen helaas door terugtrekking van Trias niet meer meetellen.

De stand is als volgt:

Hilversum 2 5-36
VTV (N) 1 5-25
De Toekomst 1 5-23
SKF 3 4-20
Argus 3 5-16
Trias 0-0

Als de komende wedstrijden de lijn doorgetrokken van de laatste drie weken dan moet handhaving een feit zijn. Zeker als daarbij in ogenschouw genomen wordt dat
De Toekomst de koploper en beoogd kampioen al 2 keer heeft getroffen.
Momenteel lijkt het dat Argus 3, mede door het wegvallen van 7 punten, de minste papieren heeft op handhaving.

Door het wegvallen van Trias staan er dus nog maar 3 wedstrijden op het programma. Alle wedstrijden zullen door De Toekomst benaderd gaan worden als een aparte finale. Volgende week is dus VTV uit Nieuwegein de eerste finale die gespeeld zal gaan worden. In Nieuwegein werd deze wedstrijd door de mannen uit Lochem nog verloren met 7-3. Daarbij moet echter opgemerkt worden dat kopman Erik Ernst niet meespeelde.

Ronald Swaters

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
za 2 december 10:00 uur
Competitie jeugd
di 5 december 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 5 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 5 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd
wo 6 december 19:00 uur
Training staanders
wo 6 december 19:00 uur
Training schuivers
wo 6 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis