Verslag Toekomst 1 (De Toekomst laat Trias ontglippen!)

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen Trias 1 op het programma.
Een team dat, met Rogier Gerritsen en Bas von Pickartz, spelers heeft met een verleden bij De Toekomst. Om het team te completeren was ex-eredivisionist Martin Landstra vanuit Boxmeer naar Lochem komen rijden.

Deze wedstrijd kende erg veel gelijkenissen met de nederlaag tegen Hilversum 2. Ondanks goed spel van Erik Ernst, Paul van de Weerthof en Ronald Swaters stond er weer een geflatteerde 3-7 nederlaag op het wedstrijdformulier.

Na de tweede 3-7 nederlaag op rij moesten deze week de degens gekruist worden met nummer 2 van de ranglijst, Trias 1 uit Twello.
Dit team had gekozen in de sterkste opstelling te verschijnen en Marcel Warmerdam thuis te laten. De Toekomst kon daarentegen voor het eerst dit seizoen in haar basisopstelling aantreden.

Het begin van de wedstrijd was voor De Toekomst. Erik zette gemakkelijk Bas aan de kant met 3-0. Daarna waren Paul en Martin aan de beurt. Paul schoot uit de startblokken om deze pot verrassend eenvoudig met 3-1 naar zich toe te trekken.
Ondanks beter spel dan vorige week, kon Swaters geen potten breken tegen het lastige spelletje van Rogier Gerritsen.

De dubbel was een regelrechte déjà vu van afgelopen week. Wederom werd er met minimaal verschil in 5 games verloren.

Tussenstand: 2-2.

Een kleine verrassing mag de overwinning van Von Pickartz tegen Van de Weerthof wel genoemd worden. Bas heeft normaliter niet veel kans tegen Paul maar deze keer bleef de speler van Trias met 9-11 in de 5de games aan de goede kant van de score.
In de wedstrijd daarop volgend wist Erik Ernst de stand weer gelijk te trekken door in een zeer aantrekkelijke wedstrijd Rogier Gerritsen aan de zegekar te binden. Na twee gelijkopgaande games, moest Swaters toch met 1-3 de eer aan Landstra laten, waardoor Trias een 3-4 voorsprong nam.

Vervolgens had Paul niet veel kans tegen Rogier Gerritsen. Ronald Swaters, die nog wachtte op zijn eerste overwinning, moest aantreden tegen Bas von Pickartz. In een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek, moest ook Swaters in 5 games zijn meerdere erkennen in Von Pickartz.
De laatste wedstrijd van de avond was die tussen Erik Ernst en Martin Landstra. Landstra had besloten zijn beste spel te bewaren tot het laatst. In een partij van hoogstaand niveau wist hij Erik Ernst met 1-3 te kloppen.

Einduitslag: 3-7 voor Trias 1.

Net als tegen Hilversum 2 kreeg De Toekomst te weinig. Alle wedstrijden in 5 games, drie in totaal, werden met minimaal verschil gewonnen door Trias.
Aan het spel en de geleverde strijd heeft het zeker niet gelegen. Het team doet niets onder voor beide koplopers in poule A, echter, het wordt langzamerhand tijd dat ook de wedstrijden in 5 games gewonnen gaan worden.

Dankzij de drie punten heeft De Toekomst ‘de rode lantaarn’ overgedragen aan Argus 3.

De laatste twee wedstrijden in de eerste helft van de competitie gaan er nu werkelijk toe doen. Eerst zal Argus 3 in Harkstede verslagen moeten worden om daarna in de Jan Wissinkhal te Lochem af te rekenen met SKF 3.

Ook deze keer willen we onze, inmiddels, trouwe fans bedanken voor hun aanwezigheid. Vertel het rond dat het gezellig is op de zaterdagavond zodat er wellicht in de toekomst meer mensen komen kijken.

Onze overige dank gaat uit naar Jaantje en Adrie Fleming voor het bereiden van de broodjes shoarma.

Ronald Swaters

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis