Verslag Winterwandeltocht (Geslaagde winterwandeltocht 2011)

De 2011 editie van de winterwandeltocht op zondag 6 februari mocht zich verheugen op een groot aantal sportieve deelnemers, weliswaar was het aantal deelnemende eters twee maal het aantal sportieve wandelaars, maar wie maalt daarom.
De weersomstandigheden waren uitermate geschikt om eens goed uit te waaien. Omstreeks 14.00 vertrok de eerste van de pakweg 6 groepen vanaf de Hessenweg om een schilderachtig en bij tijd en wijle heuvelachtig parcours rond en zelfs op de vermaarde vijfentwintig-meter- hoge Lochemse Paaschberg af te leggen.

De Organisatie was zoals gebruikelijk in handen van een voortreffelijk functionerende recreanten commissie onder de bezielende leiding van “De Vrijwilliger van het jaar”, dus niet zomaar iemand. Hij wees ons regelmatig op de wonderen der natuur en in het bos op de zeer zeldzame roodgekraagde kroeskopkuifmees, maar die waarneming kon door niemand van het overigens aangename gezelschap bevestigd worden.Onder zijn bezielende leiding vertrok de eerste ploeg om met behulp van minuscule aanwijzingen, maar met een zeer duidelijke en overzichtelijke routebeschrijving de ruim zes kilometer te voet af te leggen. Dat deze aanwijzingen niet altijd even goed geïnterpreteerd werden door sommige groepen, bleek bij het pauzepunt, alwaar diverse later vertrokken groepen zich al breeduit aan de koffie, thee of alcoholische versnapering tegoed hadden gedaan.

Er werd nog geopperd om degene, die niet de volledige route heeft afgelegd te korten op de vleeswaren behorende bij het verwachtingsvolle stamppottenbuffet, maar de diverse groepen vervolgden onverstoord hun weg en namen vervolgens op eigen iniatief de kortste route naar de JW Hal. Volgend jaar zal er vermoedelijk een strenger beleid worden gevoerd met stempelpunten, zodat je voor elk stempel een stukje vlees naar keuze mag uitzoeken.

Voor de overgebleven groepen had onze gewichtige reisleider nog een klimmetje van de tweede en de derde categorie en dito afdaling in petto, evenals een rondje of drie om de Toren. Moe maar voldaan en onder de indruk van de prachtige omgeving en de pittige wandeling was er nog het mooie vooruitzicht op een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

Het stamppottenbuffet was weer van ongeëvenaarde kwaliteit. Onze Chef-kok en zijn charmante partner hadden kosten nog moeite gespaard om ook deze maaltijd tot een succes te maken. Vijftig kilo met de hand geschilde kruimige aardappelen waren de basis voor een overheerlijke stamppot boerenkool, stamppot zuurkool, stamppot hutspot met spekjes aangevuld met heerlijke spareribs, rookworst, speklapjes, gehaktballetjes en een uitmuntende hachee.

Er was genoeg eten voor een middelgroot weeshuis en vrijwel alle aanwezigen konden zich minimaal twee opschepbeurten veroorloven en sommigen van ons gaan er vanavond ook nog van genieten.

En dan natuurlijk het overheerlijke toetje met diverse ijssoorten, Bavarois en een Crème Brûlée, subtiel gekarameliseerd met de verfbrander, om je vingers bij af te likken.De drie C’s - Chris, Chris en Consorten stonden wederom garant voor een Groots Gezapig Genoeg Geinig en vooral Gezellig Gebeuren.

Uw vaste verslaglegger.

(Frans Snijder L.V.V.)


Bij de vijfsprong linksaf ????


Een... werd niet gezien, maar wel iets wat leek op een leeuw


een rondje of drie om de toren


« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
wo 30 november 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 30 november 20:30 uur
Recreatief tafeltennis
do 1 december 19:00 uur
Vrij spelen jeugd
vr 2 december 10:00 uur
OldStars tafeltennis
di 6 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 6 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderden
wo 7 december 19:00 uur
Training mindervaliden
wo 7 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis