Verslag Nieuwjaarsreceptie (Meer dan een gewone tafeltennisclub)

Vrijdagavond 7 januari 2011 vond de Nieuwjaarsreceptie plaats in de Jan Wissinkhal. De naamgever van de hal, die herstellende is van een heupbreuk, moest zelf helaas verstek laten gaan vanwege de gladheid. En glad was het! Gert Mogezomp was ‘s middags nog druk met zijn trekker in de weer geweest om de parkeerplaats sneeuwvrij te maken. Meer dan zestig leden en aanhang kwamen ‘langs’ (in de Achterhoek komt men ‘aan’) om elkaar een gelukkig en voorspoedig 2011 toe te wensen. Het werd een heel gezellig samenzijn.

Ik ben nog niet zo lang lid van De Toekomst, maar iedere keer realiseer ik mij dat onze LTTC ‘més que un club’ (meer dan een club) is. Onze hal is dan weliswaar geen Camp Nou en onze spelers worden niet zo goed betaald – maar wij hebben dan ook geen 400 miljoen schuld -, in Lochem doen we in populariteit niet onder voor het grote Barça. Voorzitter Mogezomp, die voor de gelegenheid gestoken was in een kek colbertje met dito overhemd, hield zijn eerste nieuwjaarsrede en gaf daarmee zijn visitekaartje voor de komende jaren af.
Het afgelopen jaar kende naast dieptepunten – zo ontviel ons in februari Hennie Vels – gelukkig ook hoogtepunten. Zo gaat bijvoorbeeld het eerste team landelijk spelen en is er voor het eerst sinds jaren weer een schooltafeltennistoernooi georganiseerd. Liefst 42 leerlingen kwamen op 30 december een balletje slaan. Het bestuur wil het werven van nieuwe jeugdspelers tot een van de speerpunten van beleid maken. Maar ook voor de huidige leden zal gepoogd worden de club nog aantrekkelijker te maken.

Esther Wissink nam ook nog het woord en lichtte ons in over de gang naar Athene. Zoals u ongetwijfeld al weet gaan liefst drie leden van De Toekomst deelnemen aan de Special Olympics World Summer Games. Er is zelfs een mooie DVD gemaakt waarin de vorderingen van onze toppers worden getoond. Om de trip nog wat meer financiële armslag te geven, werd er een loterij gehouden met mooie prijzen.

De muzikale omlijsting werd wederom verzorgd door Niels en Joost. Ook dit jaar lieten deze heren zien dat hun optreden zich kan meten met dat van het landelijk veel bekendere duo Nick en Simon. DJ Sunfield zorgde vervolgens voor een ware discoshow. Reden voor enkele leden - vooral dames - zich op de dansvloer te begeven.

We gaan er een mooi jaar van maken!

Jonn van Zuthem


Chris ontvangt een presentje aangezien hij verkozen is tot NTTB vrijwilliger van het jaar 2010


De Esther Wissink bokaal (hoogste percentage jeugd) was er voor Peter Beening


Emmy Pater behaalt de hoogste percentage bij de dames...


...terwijl die voor de heren alsmede hoogste percentage totaal voor Richard Otten was


Albert Enterman neemt de oorkonde in ontvangst voor hem en Charlotte Enterman
(beide zijn benoemd tot Oliebol van het jaar 2010)

« terug naar de nieuwsberichten

Beknopte agenda
za 2 december 10:00 uur
Competitie jeugd
di 5 december 09:30 uur
Tafeltennis voor 50+
di 5 december 18:00 uur
Jeugdtraining beginners
di 5 december 19:00 uur
Jeugdtraining gevorderd
wo 6 december 19:00 uur
Training staanders
wo 6 december 19:00 uur
Training schuivers
wo 6 december 20:30 uur
Recreatief tafeltennis